Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 15. jul 2024.

Scroll to top

Na vrh

O autoru…

o-autoru

divider

Dragi posetioče sajta TehnoPlaneta.rs,

u narednih nekoliko rečenica ću pokušati da predstavim sebe i ideju koja stoji iza ovog sajta.

Rođen sam 1981. godine. Nekako u idealno vreme, bar kada je tehnika u pitanju, jer je kasnih osamdesetih godina otpočela era računara i drugih visokotehnoloških uređaja. Video kamere, video rikorderi, muzičke linije, računari i slični uređaji su velikom brzinom postajali neizostavni deo čovekovog životnog okruženja. Paralelno se razvijala i moja ljubav prema tehnici, a zbog te ljubavi sam odlučio da upišem elektrotehničku školu. Nakon završetka srednje škole sam nastavio sa stručnim usavršavanjem koje i danas traje.

Niz godina sam radio kao predavač na kursu za rad na računaru. Kao jedno od najvećih priznanja za stručnost u oblasti informacionih tehnologija i tehnike uopšte, smatram poziv direktora eminentnog časopisa “Digital! da se pridružim njihovom timu. Do sada su moji tekstovi objavljivani u vodećim štampanim i elektronskim medijima u regionu.

Kao čovek iz naroda, koji se pritom bavi tehnikom, često sam na meti tuđih iskustava o tehničkim nedoumicama i problemima sa tehnikom. Dok je tehnika nekima veoma bliska i ne mogu da zamisle dan bez nje, nekima ona predstavlja pravu noćnu moru. Neadekvatno tehničko opismenjavanje je najčešći uzrok odbojnosti koju pojedini ljudi imaju prema tehnici. Često u razgovoru sa poznanicima čujem kako potcenjuju sebe rečenicom: “Ma, glup sam ti ja za tu tehniku”. NE, NISTE GLUPI! Samo Vam neko nije preneo znanje na odgovarajući način, to jest onako kako je Vama lako da shvatite. Imajući ovu činjenicu u vidu, odlučio sam da pokrenem sajt TehnoPlaneta.rs i da Vam, koristeći samo “narodni jezik”,  pomognem da prevaziđete strah od tehnike ili rešite tehničke nedoumice i probleme sa tehnikom.

Iskreno se nadam da ćete na sajtu TehnoPlaneta.rs kvalitetno provoditi vreme i da će Vam moji saveti i rešenja biti od koristi.

Zahvaljujem se svima vama koji ste na bilo koji način pomogli u procesu nastajanja ovog sajta.

divider

Srdačno,

Bojan Milojković