Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 15. jul 2024.

Scroll to top

Na vrh

O sajtu…

o-sajtu

divider

Sajt TehnoPlaneta.rs je proizvod beskrajne ljubavi prema tehnici i neiscrpnog entuzijazma. Uloga tehnike u životima svih nas je jasno definisana već sa pojavom prvih radio i TV prijemnika  – tehnika je tu da nam pomogne, da stvari učini lakšim, da nam otvori put ka informacijama i znanju, da nas približi kada smo daleko, da nam život učini zabavnijim i kvalitetnijim… Kao sajt koji se bavi upravo tehnikom, TehnoPlaneta.rs ima isti taj cilj.

Postoje mnogi štampani i elektronski mediji koji pišu o tehnici. Međutim, većina njih se obraća zaljubljenicima u tehniku i ljudima koji se profesionalno bave tehnikom, što uključuje upotrebu stručnih termina i stranih reči. TehnoPlaneta.rs ima sasvim drugačiji pristup materiji. Drugim rečima, tekstovi na TehnoPlaneta.rs su pisani uz minimalnu upotrebu nerazumljivih stručnih termina i stranih reči, pa ćete naša rešenja i savete moći lako da primenite, čak i ako Vam je svet tehnike potpuno stran i nepoznat. Radi lakšeg razumevanja i bolje čitljivosti, svi zvanični tehnički nazivi u našim tekstovima su ispisani podebljanim (bold) slovima.

Ukoliko planirate kupovinu nekog novog uređaja (računara, mobilnog telefona, štampača ili bilo čega sličnog) u našim tekstovima ćete pronaći puno korisnih saveta koji će Vam pomoći da donesete pravu odluku prilikom kupovine. Da biste čitali tekstove ove vrste, posetite rubriku Saveti za kupovinu i izaberite odgovarajuću kategoriju uređaja.

Ako ste već aktivan korisnik nekog od pomenutih uređaja, u rubrici Saveti za korisnike Vas očekuju tekstovi uz pomoć kojih ćete bolje upoznati svoj uređaj i naučiti kako da ga pravilno održavate i koristite.

Sigurno ste nekada poželeli da na Vašem desktop, laptop ili tablet računaru uradite nešto određeno (npr. da uklonite bubuljice ili bore sa lica na fotografiji), ali niste znali uz pomoć kojeg programa to možete da uradite. Rubrika pod nazivom Programi / Aplikacije će Vam pomoći da upoznate mnoge praktične programe i aplikacije, otkrijete njihovu namenu i naučite da ih koristite.

Samo mali broj iskusnih korisnika interneta se nije susreo sa modernim računarskim virusima. Moderni računarski virusi mogu da promene šifre za pristup Vašem email-u, Facebook profilu ili bilo kom drugom sajtu. Ove “nemani” često mogu dovesti do gubitka dragocenih podataka iz Vašeg računara, a mogu da pričine čak i materijalnu štetu. Internet jeste beskrajan izvor informacija, znanja, filmova, muzike, fotografija i još mnogo čega, ali je i pravo leglo računarskih virusa. Tekstovi iz rubrike Internet će Vas naučiti kako da bezbedno krstarite internetom i upoznaće Vas sa nekim interesantnim sajtovima.

Rubrika Vredi znati sadrži informacije koje se ne mogu svrstati u neku od ranije opisanih rubrika, ali to ni na koji način ne umanjuje njihovu vrednost i značaj. U ovoj rubrici ćete, između ostalog, pronaći i zanimljivosti vezane za aktuelne događaje iz sveta tehnike.

Želite da saznate nešto o autoru tekstova na ovom sajtu? Stranica O autoru… je pravo mesto za to.

Imate pitanje, predlog, kritiku, ponudu…? Ili, jednostavno, samo želite nešto da nam saopštite? Da bi Vaš “glas” stigao do nas, dovoljno je da posetite stranicu Kontaktirajte nas… i popunite jednostavan obrazac koji se nalazi na stranici.

divider

TehnoPlaneta.rs