Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 25. apr. 2024.

Scroll to top

Na vrh

2 komentara

YouTube konačno dobio REPEAT funkciju

YouTube konačno dobio REPEAT funkciju

Popularni sajt YouTube je zadnjih godina gotovo u potpunosti zamenio gramofonske ploče, muzičke kasete, audio kompakt diskove i sve druge nosače zvuka, te za većinu korisnika interneta YouTube predstavlja jedini i nepresušni izvor muzike.

Međutim, ono što je YouTube-u nedostajalo svih proteklih godina je mogućnost da se jedna pesma (klip) automatski ponavlja u nedogled, bez potrebe da je ručno puštate iz početka svaki put kada se završi. Ova funkcija nam je poznata sa kućnih muzičkih mini-linija i CD plejera po imenu REPEAT. Nedostatak pomenute funkcije su mnogi “zli momci” rešili da iskoriste tako što su pokretali sumnjive sajtove koji su, manje ili više uspešno, omogućavali da se jedna pesma automatski reprodukuje iznova i iznova. Nažalost, ovakvi sajtovi su najčešće bili i leglo virusa i ostalih pretnji po vaš računar, pa je od njih u najvećem broju slučajeva bilo više štete nego koristi.

Nedavno je kompanija Google, koja je vlasnik sajta YouTube, rešila da ovaj popularni sajt zvanično i konačno opremi REPEAT funkcijom. Dakle, sada možete vašu omiljenu pesmu da slušate satima, a da ne morate nakon završetka ručno ponovo da je pustite!

REPEAT funkcija na YouTube-u ima nešto drugačije ime i zove se LOOP. Iako se razlikuje po nazivu, ima apsolutno istu funkciju kao i famozno REPEAT dugme.

Da biste aktivirali LOOP (REPEAT) funkciju, potrebno je da kliknete desnim tasterom miša na klip i iz takozvanog kontekstualnog menija izaberete opciju Loop, kao što je prikazano na slici koja sledi.

youtube-konacno-dobio-repeat-funkciju-02

divider

Da biste proverili da li je Loop opcija aktivirana, ponovo kliknite desnim tasterom miša na klip i pogledajte da li pored opcije Loop stoji kvačica (štiklirano).

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, iskoristite dugmad koja se nalaze ispod i podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama. Lajkujte TehnoPlaneta.rs stranicu na Facebook-u kako biste uvek bili u toku sa novostima sa ovog sajta.

Komentari:

  1. deluje da je repeat mala stvar, ali svakako je potrebna, cudilo me sto su je iz YT toliko dugo ignorisali. Pozdravljam ovu odluku, pozdrvljam i vas sajt sto je to ovako brzo preneo.

    • Bojan Milojković

      Apsolutno se slažem sa Vama da je funkcija “Repeat” nešto što je zaista nedostajalo YouTube-u i lično sam se vrlo obradovao kada je Google odlučio da je konačno omogući. Međutim, zanimljivo je da ovaj tekst ima manju čitanost od gotovo svih drugih tekstova na ovom sajtu. S tim u vezi mogu samo da zaključim da korisnici baš i ne cene ovu funkciju, iako ispod gotovo svakog video klipa na YouTube-u stoji i nekoliko komentara u kojima korisnici izražavaju svoje žaljenje zbog nepostojanja “Repeat” funkcije.

Pošaljite svoj komentar na ovaj članak