Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 25. apr. 2024.

Scroll to top

Na vrh

18 komentara

Najbolja folija za telefon, ali i još ponešto

Najbolja folija za telefon, ali i još ponešto

Većina korisnika mobilnih telefona bi rekla da je najbolja folija za telefon ona koja savršeno prijanja uz ekran, koja se ne odlepljuje, koja nema vazdušne mehuriće, koja se ne grebe… sa čime smo i mi saglasni. Međutim, pronašli smo još bolju foliju, koja u potpunosti menja dosadašnju definiciju najbolje folije! Nakon što smo nekoliko naših telefona zaštitili ovim folijama (iz znatiželje, a i radi testa), odlučili smo da napišemo i članak o njima – jer to i te kako zaslužuju. U pitanju su folije američkog proizvođača po imenu Mobile Outfitters, koje su od skoro dostupne i u Srbiji. Mobile Outfitters folije se po mnogo čemu izdvajaju od konkurencije, a dostupne su i za tablet računare, laptop računare, automobilske navigatore, pametne satove… Zapravo, Mobile Outfitters može bilo koji uređaj da obloži visokokvalitetnom zaštitnom i/ili dekorativnom folijom.

Zašto je Mobile Outfitters najbolja folija za telefon?

Kompanija Mobile Outfitters sa ponosom ističe da su sve njihove folije proizvedene u Americi, tačnije u Filadelfiji, od materijala koji ispunjavaju stroge vojne standarde za kvalitet. Za razliku od drugih folija za mobilne telefone, koje prekrivaju i štite samo ekran uređaja, Mobile Outfitters folija prekriva i čuva bukvalno ceo uređaj – ekran, zadnju stranu, pa čak i obode! Drugim rečima, Mobile Outfitters folija telefonu pruža 360 stepeni zaštite od grebanja i habanja koje nastaje kao posledica svakodnevnog korišćenja. Folija se seče na licu mesta, za svaki uređaj posebno, pomoću patentirane RapidCut tehnologije, to jest svojevrsne CNC mašine koja iz centrale kompanije Mobile Outfitters povlači nacrt i zatim precizno seče foliju koja će savršeno prekriti svaki milimetar vašeg telefona, tablet računara, laptopa, pametnog sata ili bilo čega drugog, ostavljajući pritom otvore za zvučnike, mikrofone i priključke. Nakon sečenja, folija se metodom mokrog lepljenja pod vrelim vazduhom postavlja na telefon, nakon čega sledi sušenje u UV komori. Dakle, Mobile Outfitters foliju ne možete sami da postavite na telefon, ali će zato krajnji rezultat biti impresivan jer folija stoji kao salivena, bez i najmanjeg vazdušnog mehurića, a na sve to dobijate doživotnu garanciju! Mobile Outfitters garantuje da se folija neće odlepiti usled normalnog korišćenja uređaja na koji je postavljena, a u slučaju da se i dolepi – dobićete novu besplatno. Ali, ni to nije sve…

Clear-Coat ili Style Skins – birajte

Mobile Outfitters asortimanu postoje dve osnovne vrste folija, a to su Clear-CoatStyle Skins. Obe vrste imaju po tri podvrste. Sve ćemo objasniti u redovima koji slede.

Clear-Coat je potpuno providna folija koja ne utiče na izgled uređaja na koji se postavlja. Poseduje takozvanu self-healing tehnologiju, pa će se, u slučaju da je ogrebete, sama od sebe regenerisati. Dostupna je u tri verzije:

 • Original – potpuno providna folija, gotovo neprimetna
 • Matte – providna mat folija (bez odsjaja), gotovo neprimetna
 • Fusion – posebna troslojna folija koja se zasniva na patentiranoj TriACTIVE tehnologiji i ekran čini trostruko jačim

Style Skins su dekorativne zaštitne folije koje će vašem telefonu dati potpuno novi izgled, ali i dodatno naglasiti vaš jedinstveni stil. Raspoložive su u sledećim varijantama:

 • Aurora – folija koja prelamanjem svetlosti kreira zanimljive boje
 • Real Feel – folija sa teksturom prirodnih materijala, kao što su koža, drvo i karbon
 • Dress Code – folije živopisnih boja

 

Naša iskustva nakon mesec dana korišćenja Clear-Coat Matte folije

Nekoliko naših uređaja, među kojima je i Samsung Galaxy Note8 telefon, smo zaštitili Mobile Outfitters Clear-Coat folijama.

Specifična tekstura Clear-Coat Matte folije, koja joj zapravo i daje mat izgled, sliku na ekranu čini pomalo zrnastom. Istina, ovaj nus-efekat je jedva primetan, ali je ipak prisutan, te smatramo da je Clear-Coat Original bolji izbor za one koji sebe smatraju ozbiljnim perfekcionistima. No, matirana površina Clear-Coat Matte folije ima i svojih prednosti: otisci prstiju se znatno manje primećuju i zadržavaju na uređaju, refleksije Sunčeve svetlosti su primetno manje, a i prst bolje klizi po ekranu. Na Mobile Outfitters prodajnim mestima možete videti kako izgledaju OriginalMatte varijante, pa ćete lako moći da procenite koja je varijanta bolja za vas.

Ono što treba napomenuti je da se telefon obložen folijom ne sme držati u silikonskoj ili sličnoj futroli jer futrola može da ošteti ili oboji foliju. S tim u vezi, bili smo pomalo skeptični i nismo verovali da će folija moći da podnese učestalo guranje telefona u džep, svakodnevno višesatno korišćenje i slične torture. Na naše zadovoljstvo, i posle mesec dana sve folije sigurno i čvrsto stoje na našim telefonima, isto kao prvog dana! Namerno smo naglasili da je i Samsung Galaxy Note8 jedan od telefona koje smo zaštitili Clear-Coat Matte folijom, jer je reč o uređaju sa zakrivljenim ekranom i nestandardnim bočnim stranicama. No, krivine ne predstavljaju ni najmanji problem za ovu neverovatnu foliju, koja čak i na Samsung Galaxy Note8 telefonu stoji kao salivena, to jest kao da je fabrički tu trebalo da bude. Dakle, iz ličnog iskustva možemo da potvrdimo da je Mobile Outfitters sigurno najbolja folija za telefon koju možete kupiti u Srbiji, a i šire.

Napravili smo par fotografija na kojima možete videti telefone obložene Mobile Outfitters folijama (da, svi su obloženi folijama, iako se folija na nekim telefonima ne primećuje!). Kliknite na fotografiju da biste je videli u punoj veličini.

Gde možete da kupite Mobile Outfitters foliju za svoj telefon?

Mobile Outfitters prodajna mesta se u trenutku pisanja ovog teksta nalaze na tri lokacije u Srbiji, od čega su dve lokacije u Beogradu (TC “Stadion” i TC “Rajićeva”), a jedna u Pančevu (TC “Aviv Park”). Nadamo se da će ih uskoro biti više.

Više informacija o fenomenalnim Mobile Outfitters folijama možete dobiti na lokalizovanom sajtu kompanije Mobile Outfitters.

 

Ako vam se svideo ovaj tekst, iskoristite dugmad ispod i podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Lajkujte našu zvaničnu Facebook stranicu i budite u toku sa novostima na našem sajtu.

Komentari:

 1. Momčilo Aćimović

  Kupio sam foliu u uscu i posle 2 nedelje je pocela da se raspada a posle 2 meseca pukao mi je telefon… sram vas bilo obmanjujete ljude.

  • Bojan Milojković

   Poštovani Momčilo,

   Pre svega, mi nismo prodavci već nezavisni sajt koji je samo uradio recenziju Mobile Outfitters folija – i to na našu inicijativu. Takođe, folije na svim našim telefonima stoje besprekorno već pune dve godine. Kako to objašnjavate?

  • Milos Mitrovic

   Ka takvo iskuatvo nemam ,oblozio sam prvo not8 godinu dana nisam imao problem sa folijom zamenio sam ga za s10 isto stavio foliju i isto tako drzala oko godinu dana ,teo sam zameniti telefon al nazalost majmun je spustao cenu iako je telefon savrsen skinuo sam foliju da bi mu pokazao prelep tel i sad opet idem cim se otvori uace da je stavim .ako neko neveruje moj profil je milos mitrovic na fb alobodno mozete videti da sam samo kupac ove folije kamo srece da je dobijem jeftinije 😂😂

 2. Bosko

  Postovani gde da nadjem foliju u ns

 3. Sasa

  Bio sam u Aviv parku Pancevo i nisam vas nasao? Gde se nalazite da ugradim foliju Mobile Outfitters?

  • Bojan Milojković

   Poštovani Saša,

   Prodajom i ugradnjom Mobile Outfitters folija se ne bavimo mi nego kompanija Mobile Outfitters. Mi smo nezavisni sajt koji je samo testirao ove izuzetne folije i objavio recenziju. Najbolje je da direktno kontaktirate kompaniju Mobile Outfitters i pitate za tačnu lokaciju u Aviv parku, pošto je mi ne znamo. U članku se nalazi link do zvaničnog sajta Mobile Outfitters-a.

 4. Darko

  stavio sam pre dve nedelje. cuva telefon bolje nego ja. hehe

 5. David

  Imam ovu foliju. Perfektna je.

  • Bojan Milojković

   Saglasni smo.

 6. milan

  koja je cena postavljanja clear style folije za ceo teleofon iphone x

  • Bojan Milojković

   Poštovani Milane,

   Nažalost, nemamo informacije o cenama.

 7. Gagi

  Kako mogu ovo da nabavim u Novom Sadu?

  • Bojan Milojković

   Poštovani Gagi,

   Koliko je nama poznato, kompanija Mobile Outfitters svoje prodajne objekte trenutno ima samo u Beogradu i Pančevu. Posetite njihov zvanični sajt ili Facebook stranicu i raspitajte se o detaljima.

 8. Matija

  Gde mogu da vidim sve izglede style skins folija?

  • Bojan Milojković

   Poštovani Matija,

   Na Mobile Outfitters prodajnim mestima možete videti sve raspoložive varijante Style Skins folija. Na globalnom i lokalizovanom Mobile Outfitters sajtu možete videti samo deo ponude. Upravo smo proverili.

 9. Dejan

  Kako da ne. Sve Americko je najbolje i koriste NASA-inu tehnologiju. I Kinezi rade sa tehnologijom za lst u svemir…. Samo dobra reklama i od misa ce da naprave slona..

  • Bojan Milojković

   Poštovani Dejane,
   vođeni starom narodnom poslovicom koja glasi “ne kudi konja kojeg nisi jahao”, predlažemo Vam da prvo isprobate Mobile Outfitters foliju pa tek onda napišete svoje mišljenje. Samo mišljenje koje se temelji na ličnom iskustvu možemo smatrati relevantnim.

 10. Petar

  U pravu ste,u prolazu šoping centrom u Rajićevoj ulici prometió sam štand out fitters-a.Zapalo mi je za oko koliko je jednostavno i uredno mesto gde se folije montiraju.Imam iPhone 6 Plus i uradio sam foliju mate,proslo je tri meseca I dalje je kao nova.Preporučujem je svakom ko zeli sačuvati telefon od svakodnevne upotrebe

Pošaljite svoj komentar na ovaj članak