Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 24. maj 2024.

Scroll to top

Na vrh

2 komentara

Ovo je najbolja zaštita za ekran Samsung Galaxy S10 i S10+ telefona

Najbolja folija za Samsung Galaxy S10 i ultrazvučni čitač otiska prsta - 01

Kompanija Samsung je u svetu telekomunikacionih i informacionih tehnologija poznata kao veliki inovator. Zato nije redak slučaj da neke tehnologije po prvi put sretnemo baš u nekom od njihovih uređaja. Izuzetak nisu ni Samsung Galaxy S10 Galaxy S10+ telefoni, koje je ovaj tehnološki gigant nedavno predstavio, a koji su doneli mnogo toga što do sada nije viđeno ni na jednom drugom telefonu. Doduše, doneli su i nove “muke” jer se kaljeno staklo i jeftine kineske folije za zaštitu ekrana na ovim telefonima ne mogu koristiti. Međutim, sve aktuelne i buduće vlasnike novih Samsung telefona u nastavku teksta očekuje jedna sjajna vest.

 

Samsung Galaxy S10 ima ultrazvučni čitač otiska prsta – problem za većinu folija i kaljeno staklo

Jedna od tehnologija koje do pojave Samsung Galaxy S10 serije telefona nisu bile prisutne u industriji mobilnih telefona je i takozvani ultrazvučni čitač otiska prsta, ugrađen direktno u ekran. Odmah da razjasnimo: Samsung nije prvi proizvođač koji je senzor otiska prsta implementirao u sam ekran telefona, ali jeste prvi proizvođač koji je u ekran ugradio ultrazvučni tip senzora.

Telefoni kod kojih je senzor za očitavanje otiska prsta ugrađen u ekran se mogu izbrojati na prste i gotovo svi koriste optički čitač otiska prsta. Zapravo, svi, osim Samsung Galaxy S10Galaxy S10+ modela.

Za razliku od optičkih čitača otisaka prstiju, koji prste skeniraju dvodimenzionalno, ultrazvučni čitači prste skeniraju trodimenzionalno. Samsung je na ovaj način očitavanje učinio bržim i istovremeno podigao nivo bezbednosti na još viši nivo.

Klasični senzori za očitavanje otisaka prstiju, koji se uglavnom nalaze na poleđini telefona ili ispod ekrana, su nešto drugo, tj. baziraju se na drugačijoj i pomalo prevaziđenoj tehnologiji.

 

Zaštita ekrana Samsung Galaxy S10 i S10+ telefona

Novi tip čitača otisaka prstiju je doneo i nove „probleme”. Naime, kaljeno staklo i jeftine kineske folije mogu da budu dobra zaštita za ekran na telefonima koji koriste tradicionalni senzor otiska prsta, pa čak i na onima koji koriste optički senzor ugrađen u ekran, ali ne i na telefonima koji koriste ultrazvučni čitač otisaka prstiju, kakav se ugrađuje u Samsung Galaxy S10Galaxy S10+.

Jednostavno, ovi materijali blokiraju ultrazvučne talase koje skener otiska prsta emituje i zbog toga nisu praktično rešenje kada je reč o zaštiti ekrana za Galaxy S10.

U tekstu „Najbolja zaštita za ekran telefona” imali ste prilike da se upoznate sa posebnom vrstom vrhunskih folija za telefone i druge uređaje, koje proizvodi američka kompanija Mobile Outfitters, koja već dve godine vrlo uspešno posluje i u Srbiji.

Ova renomirana kompanija je sada otišla korak dalje i u saradnji sa kompanijom Qualcomm, tvorcem ultrazvučnih senzora za očitavanje otisaka prstiju, razvila je posebnu vrstu folije za zaštitu ekrana koja je namenjena upravo Samsung Galaxy S10Galaxy S10+ telefonima, odnosno svim uređajima koji budu koristili ovakav tip senzora. Drugim rečima, nove Mobile Outfitters folije ne ometaju rad ultrazvučnih čitača otisaka prstiju i to su prve svetske folije takvih karakteristika. Zato sa pravom možemo da kažemo da je Mobile Outfitters Clear-Coat najbolja folija za Samsung Galaxy S10 i S10+.

Najbolja folija za Samsung Galaxy S10 i ultrazvučni čitač otiska prsta - 02

Istina, testiranja su pokazala da još neke folije omogućavaju korišćenje ultrazvučnog čitača otiska prsta, ali s obzirom na to da one nisu namenski napravljene i prilagođene ovom tipu senzora očitavanje otiska prsta ide znatno sporije, a često je i nemoguće.

Takođe, želimo da razjasnimo još jednu stvar: folija koja je fabrički postavljena na ekrane telefona iz Galaxy S10 serije je privremena, nije otporna na ogrebotine, ne štiti ceo telefon i nema mogućnost samostalnog regenrisanja ukoliko je ogrebete. S druge strane, Mobile Outfitters folija je dugotrajna, ima doživotnu garanciju i šiti apsolutno ceo telefon, a površinske ogrebotine se same od sebe popravljaju zahvaljujući takozvanoj Self-Healing tehnologiji koja se bazira na nano granulama.

Ukoliko niste upoznati sa izuzetnim Mobile Outfitters folijama, napomenućemo da se one ne prodaju kao gotov proizvod i da ih ne možete sami montirati na telefon. U pitanju su folije koje se mašinski i na licu mesta izrađuju od posebnog materijala i štite apsolutno sve strane telefona, tj. svih 360° – ekran, poleđinu i bokove te gornju i donju ivicu, pa čak i kameru.

Nakon što specijalna RapidCut mašina precizno iseče foliju, ona se na telefon nanosi metodom mokrog lepljenja pod pritiskom vrelog vazduha, nakon čega sledi desetominutno sušenje u UV komori. Krajnji rezultat je izuzetno izdržljiva folija koja savršeno prianja uz kućište telefona, bez i najmanjeg vazdušnog mehura, a samo oštro oko će moći da je primeti. Na ovaj način ne dobijate samo zaštićen ekran već i zaštitu kompletnog uređaja, tako da ga možete nositi bez dosadne silikonske obloge koja će narušiti njegov dizajn. Da sve bude još bolje, Mobile Outfitters daje i doživotnu garanciju na svoje folije!

Ukoliko ste esteta ili samo želite da vaš telefon izgleda jedinstveno, možete se odlučiti i za neku od brojnih dekorativnih folija koje zaista izgledaju impresivno.

Nekoliko naših telefona, uključujući i Samsung Galaxy Note8, je duže od godinu dana zaštićeno Mobile Outfitters folijama i na svim telefonima i dalje stoje kao prvog dana.

Na fotografijama koje slede možete videti Samsung Galaxy S10 presvučen Mobile Outfitters folijom. Prikazane su dve vrste folija: Clear-Coat (klasična, providna) i Style-Skin (dekorativna).

Najbolja folija za Samsung Galaxy S10 i ultrazvučni čitač otiska prsta - 03 Najbolja folija za Samsung Galaxy S10 i ultrazvučni čitač otiska prsta - 04 Najbolja folija za Samsung Galaxy S10 i ultrazvučni čitač otiska prsta - 05

Više informacija o fenomenalnim Mobile Outfitters folijama i lokacijama prodajnih objekata možete dobiti na lokalizovanom sajtu kompanije Mobile Outfitters.

 

Ako vam se svideo ovaj tekst, iskoristite dugmad ispod i podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Lajkujte našu zvaničnu Facebook stranicu i budite u toku sa novostima na našem sajtu.

Komentari:

  1. Bojan

    Pozdrav. Interesuje me folija za s 10+ , kolika je cijena, gdje i ate radnju!?

    • Bojan Milojković

      Poštovani, mi smo sajt koji se bavi recenzijama, a ne prodajom. Mobile Outfitters folije možete kupiti na prodajnim mestima kompanije Mobile Outfitters, kao što je i navedeno u tekstu. Za više informacija o cenama i aktuelnim lokacijama prodavnica molimo Vas da posetite zvanični sajt kompanije Mobile Outfitters. Adresa sajta je takođe navedena u tekstu, samo je potrebno pročitati tekst. 😉

Pošaljite svoj komentar na ovaj članak