Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 23. maj 2024.

Scroll to top

Na vrh

Nema komentara

RECENZIJA: Mobile Outfitters Anchor – zapanjujuće kvalitetan USB kabl

RECENZIJA: Mobile Outfitters Anchor - zapanjujuće kvalitetan USB kabl

Šta je zajedničko za gotovo sve korisnike mobilnih telefona, tablet računara i drugih uređaja koji koriste neku vrstu USB kablova (USB-C, Micro-USB ili Lightning)? Ne znamo da li ste pogodili, ali mi mislimo na pohabani ili oštećeni USB kabl koji prekida u radu i gubi kontakt sa uređajem.

Ukoliko vaš telefon može da se puni samo kada kabl postavite u određeni položaj ili ukoliko gubi vezu sa računarom tokom prebacivanja fotografija, muzike i drugih podataka, gotovo je sigurno da je vaš USB kabl oštećen i “zreo” za zamenu.

Sledeći korak je kupovina (verovatno) jeftinog kineskog kabla, nižerazrednog kvaliteta, koji će vas služiti neko vreme, a onda sve iz početka. I tako, kabl po kabl, trošak po trošak… Troškovi će se uvećavati, a vi i dalje nećete imati dobar USB kabl na koji možete da se oslonite i koji će vas dugo i lepo služiti.

Naravno, kupovina originalnog USB kabla, kakav se fabrički isporučuje uz vaš telefon, često nije racionalna opcija jer sama činjenica da ste jedan takav kabl već oštetili govori da se isto može dogoditi i sa drugim originalnim kablom. Šta je onda rešenje i šta je naša preporuka? I mi smo dugo bili u potrazi za dobrim, kvalitetnim USB kablovima, koje bismo bez mnogo razmišljanja mogli da preporučimo posetiocima našeg sajta i konačno smo ih pronašli.

U pitanju su Mobile Outfitters Anchor kablovi, za koje ovaj američki proizvođač tvrdi da su najizdržljiviji USB kablovi na svetu. Kompanija Mobile Outfitters je u svetu, ali i u Srbiji, poznata po izuzetno kvalitetnim folijama i zaštitama za telefone i druge uređaje, o čemu smo ranije pisali.

Postoji više tipova Anchor kablova, koji se međusobno razlikuju jedino po vrsti priključaka na krajevima, a to su: USB-A na USB-C, USB-C na USB-C, USB-A na Micro-USB, USB-A na Lightning i USB-C na Lightning.

Nažalost, nismo pronašli način da u potpunosti ispitamo istinitost ove tvrdnje i dokažemo da je reč o zaista najizdržljivijim kablovima na svetu, ali iz vlastitog iskustva možemo da kažemo da je Mobile Outfitters Anchor zaista zapanjujuće kvalitetan USB kabl, a tome u prilog govore njegova tehnička specifikacija i doživotna garancija. Polako, još vam ništa nismo otkrili o ovom kablu. Nastavite da čitate.

 

Kako dolazi do oštećenja USB kablova?

Unutar kablova koje koristimo za punjenje telefona se nalaze vrlo tanki provodnici, tj. žice, koje od uticaja spoljnih faktora štiti tanka i ne previše izdržljiva izolacija koja se izrađuje od derivata plastike i gume. Često savijanje, umotavanje oko punjača i nošenje u torbi su najčešći faktori koji dovode do oštećenja kablova. Naravno, ukoliko kao kućnog ljubimca imate kucu, macu ili neku slatku životinjicu iz porodice glodara, radni vek vaših USB kablova gotovo sigurno neće biti dug. Imajte na umu da oštećeni USB kabl može da izazove i kvar na vašem telefonu, pa čak i njegovo trajno oštećenje.

Oštećen USB kabl kojeg je izgrickao pas

 

Tri godine istraživanja i razvoja da bi se stvorio ovako dobar, kvalitetan i izdržljiv USB kabl

Da bi doskočili svim izazovima i problemima koje smo do sada naveli, inženjeri iz kompanije Mobile Outfitters su vredno radili pune tri godine, a rezultat tog napornog rada i istraživanja je Anchor kabl.

Ovaj kabl je projektovan da izdrži čak 180.000 savijanja ukoliko ga koristite 5 puta dnevno, a očekivani radni vek mu je neverovatnih 50 godina! Sada sigurno razumete zbog čega Mobile Outfitters daje doživotnu garanciju na svoje Anchor USB kablove. Inače, ovi kablovi se izrađuju od istog materijala od kojeg se prave neprobojni prsluci, kao i užad za planinarenje i padobranstvo.

Mobile Outfitters Anchor USB kablovi su dugački 1,5 metara i podržavaju brzo punjenje telefona. Vredi napomenuti i da su Anchor kablovi, po navodima proizvođača, čak 30 puta izdržljiviji od originalnih USB kablova koji se fabrički isporučuju uz telefone i slične uređaje. Nakon mesec dana druženja sa Anchor USB-A na USB-C kablom nismo zabeležili apsolutno nikakve smetnje u radu, a testirali smo ga u kombinaciji sa Samsung Galaxy Note10+ i Huawei Nova 5T telefonima, zbog čega ovaj kabl zaslužuje našu najtopliju preporuku.

Ukoliko ste korisnik Apple uređaja, tj. iPhone telefona, iPad tablet računara ili iPod multimedijalnog plejera, dobra vest je da je Anchor kabl sertifikovan od strane kompanije Apple, što znači da će biti 100% kompatibilan sa vašim uređajem. Ovo naglašavamo zbog toga što nižerazredni kablovi često imaju probleme u radu sa Apple uređajima ili prestanu sa radom nakon prvog ažuriranja softvera uređaja.

Kako biste se detaljnije upoznali sa ovim vrhunskim kablovima, ali i da biste se uverili u njihov kvalitet i izdržljivost, pogledajte reklamni video-spot kompanije Mobile Outfitters.

Mobile Outfitters Anchor USB kablovi su idealni za svakodnevnu upotrebu i savršeno će vas služiti u svim scenarijima. Autor teksta je svoj primerak ovog izvanrednog kabla namenio korišćenju u automobilu jer je automobil mesto gde obični USB kablovi ne traju dugo zbog uticaja visokih i niskih temperatura, sunca, vlage i vibracija, kao i učestalog savijanja, zapadanja ispod sedišta itd. S obzirom na to da svih ovih godina nismo imali priliku da vidimo kabl sličnog kvaliteta, možemo samo da konstatujemo da je Anchor najbolji USB kabl koji možete kupiti.

Više informacija o Mobile Outfitters Anchor USB kablovima, zaštitama za telefone i lokacijama prodajnih objekata možete dobiti na lokalizovanom sajtu kompanije Mobile Outfitters.

 

Ako vam se svideo ovaj tekst, iskoristite dugmad ispod i podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Lajkujte našu zvaničnu Facebook stranicu i budite u toku sa novostima na našem sajtu.

Test Anchor USB kabla omogućen je ljubaznošću kompanije Mobile Outfitters.

Pošaljite svoj komentar na ovaj članak