Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TehnoPlaneta.rs | 25. apr. 2024.

Scroll to top

Na vrh

1 komentar

Kyocera štampači – japanski kvalitet dostupan svima

Kyocera štampači – japanski kvalitet dostupan svima

Tržište tehničke robe u Srbiji i regionu je oduvek bilo specifično. Postoji mnogo renomiranih proizvođača tehničke robe čije proizvode nije moguće kupiti na ovim prostorima, dok neki proizvođači našim kupcima nude samo deo svog proizvodnog asortimana. Navedene činjenice idu na štetu kupcima, to jest nama. Naime, kupci su zbog smanjene mogućnosti izbora često prinuđeni da kupuju uređaje koji ne ispunjavaju njihova očekivanja i želje u potpunosti.

Ljubitelji tehnike, ali i oni kojima je tehnika potrebna kao sredstvo za rad, uvek se obraduju kada u prodavnicama ugledaju proizvode nekog poznatog i proverenog proizvođača koji ranije nije bio prisutan na lokalnom tržištu. I mi smo bili prijatno iznenađeni kada smo u prodavnicama računara i računarske opreme ugledali štampače marke Kyocera. Proizvodi kompanije Kyocera su već odavno poznati onima koji se profesionalno bave Informacionim Tehnologijama. Nažalost, zbog situacije koju smo opisali na početku, kompanija Kyocera mnogima nije poznata, kao ni njeni proizvodi. S obzirom na to da cilj ovog sajta i jeste da Vas upozna sa svetom tehnike, kao i da Vam korisnim savetima pomogne prilikom kupovine, odlučili smo da napišemo nešto o kompaniji Kyocera koja proizvodi izuzetno kvalitetne štampače za kućnu, kancelarijsku i profesionalnu upotrebu.

divider

kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-02

divider

divider

Kratka istorija kompanije Kyocera

Kompanija Kyocera je osnovana davne 1959. godine u Japanu. Kyocera se u početku bavila proizvodnjom specijalnih keramičkih komponenti za primenu u elektronici. Početkom 60-ih godina Kyocera je kreirala prve keramičke poluprovodne elemente koje je američka agencija NASA ugrađivala u svoje uređaje i letilice za istraživanje svemira. Kyocera danas predstavlja jednog od najvećih proizvođača keramičkih poluprovodnih elemenata na svetu.

Sredinom 70-ih godina, Kyocera je svoj proizvodni asortiman proširila uređajima za domaćinstvo. Nešto kasnije Kyocera kupuje nekoliko manjih kompanija i počinje sa proizvodnjom komercijalnih elektronskih uređaja kao što su muzički uređaji, kamere, računari i slično. U kasnijem periodu Kyocera je kupila deo japanske kompanije Sanyo, kao i deo kompanije Qualcomm, što je ponovo dovelo do širenja proizvodnog asortimana i još boljeg pozicioniranja kompanije Kyocera na svetskom tržištu.

Danas se proizvodni program kompanije Kyocera bazira na proizvodnji štampača, mobilnih telefona, solarnih panela, satelitskih telefona i naprednih keramičkih poluprovodnika.

kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-03 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-04 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-05 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-06

divider

Zašto volimo Kyocera štampače?

Kyocera štampači oduvek važe za kvalitetne i izuzetno pouzdane uređaje. Istina, Kyocera štampači nisu jedini štampači na tržištu koji korisniku nude kvalitet i dugotrajnost. Zašto onda volimo Kyocera štampače? Odgovor je kratak i jasan – zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta, kao i zbog izuzetno niskih troškova za potrebe održavanja i nabavke potrošnog materijala.

Bez obzira na to da li ćete štampač koristiti kod kuće, u kancelariji i kao zajednički štampač u velikoj kompaniji, asortiman Kyocera štampača je dovoljno širok da u njemu svako može da pronađe uređaj koji će savršeno odgovarati njegovim potrebama, željama i budžetu. Napomenućemo da Koycera ne proizvodi štampače koji se baziraju na takozvanoj inkjet tehnologiji, što je i logično s obzirom na činjenicu da se ova kompanija zalaže za smanjenje troškova štampanja i očuvanje životne sredine.

U Srbiji se mogu nabaviti Kyocera štampači iz svih kategorija – jednostavni laserski štampači namenjeni kućnoj i kancelarijskoj upotrebi, višefunkcijski laserski štampači za kućnu i kancelarijsku u potrebu, pa čak i profesionalni laserski štampači koje može koristiti veliki broj zaposlenih u isto vreme. Na slikama koje slede možete videti neke od aktuelnih modela Kyocera štampača.

kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-07 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-08 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-09 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-10 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-11 kyocera-stampaci-japanski-kvalitet-dostupan-svima-12

Imali smo prilike da se uverimo da mnoge velike firme, koje imaju potrebu za snažnim štampačima koji mogu da izdrže mesečni ciklus štampanja i od nekoliko desetina hiljada otisaka, već godinama koriste Kyocera štampače. Međutim, nas je interesovalo kako su se pokazali Kyocera štampači namenjeni kućnoj ili kancelarijskoj upotrebi, jer je ovaj sajt namenjen upravo toj kategoriji uređaja. Informacije o učestalosti kvarova smo potražili u Ovlašćenom servisu za Kyocera uređaje gde nam je rečeno da tek 1% od ukupnog broja prodatih štampača iz nekog razloga završi u servisu za vreme garantnog roka. Dakle, u proseku se samo jedan od sto Kyocera uređaja pokvari za vreme trajanja garancije proizvođača. Moramo priznati da je ovo neočekivano dobar rezultat koji je dodatno učvrstio naše poverenje u uređaje marke Kyocera.

Više informacija o Kyocera štampačima možete dobiti na zvaničnom sajtu kompanije Kyocera, kao i na sajtu kompanije EWE Comp d.o.o., koja je zvanični distributer Kyocera štampača za teritoriju Srbije.

divider

Komentari:

  1. Sreten

    Sve pohvale za Kyocera stampace. Koristim ih vec godinama u firmi i imam smo reci hvale. Svaka cast i vama jer se trudite da do nas stignu vredne i istinite informacije.

Pošaljite svoj komentar na ovaj članak